Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

meniu
AN 2016 - 2017
AN 2014 - 2015
AN 2013
AN 2012
AN 2011
AN 2010
CONTACT/Firmă încredere
 
Pune o intrebare ...
Contacteaza-ne live pe YM acum !
sau contacteaza-ne....

AS MERIDIANE SOCIO-CULTURALE
Str.Călinului nr. 19 
Sector 2, Bucureşti, ROMANIA
Cod  Fiscal :27129288 

contacteaza-ne Tel: 0745.769.302
 Mobil: 0729.132.475
Email:office@msc-org.ro
 
 
 
 
 
Timpul pentru Mobila de lux
 
Bookmark this site! Bookmark Meridiane Socio-Culturale

Dans

Evenimente şi noutăţi

Napoca Dance Festival 2011

 22 noiembrie 2011 

Sâmbătă 26 noiembrie şi duminică 27 noiembrie 2011 va avea loc la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca, concursul internaţional de sportiv “Napoca Dance ”.

Organizat de către Diamond Dance Club Cluj, D.J.T.S Cluj, Federaţia Română de Dans Sportiv şi International Dance Sport Federation, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului local Cluj- Napoca, precum şi al Consiliului Judeţean Cluj, evenimentul va oferi publicului clujean un adevărat regal de muzică, dans şi culoare.

Peste 1300 de sportivi din 15 – 16 ţări vor participa la competiţii de clase Neoficial, Hobby, D, Open şi IDSF Open Latino & Standard.

Concursul va beneficia de prezenţa unei redutabile echipe de arbitri din 13 ţări (S.U.A., Spania, Ungaria, Germania, Italia, Moldova, Bulgaria, Ucraina, Polonia, Franţa, Cehia, Croaţia, România etc.), aceasta fiind condusă de către domnul Gheorghe Răducan, chairman al competiţiei.

Mai multe detaltii pe site-ul oficial.

Lord of the Dance 2011 la Patinoarul Olimpic (08 noiembrie 2011)

 06 noiembrie 2011 

Insotita de coregraful si dansatorul Michael Flatley, celebra trupa Lord Of The Dance va ajunge la Brasov pe 8 noiembrie 2011, la Patinoarul Olimpic.

Turneul incepe in data de 5 noiembrie in Bucuresti urmand apoi: 6 noiembrie – Iasi, 8 noiembrie – Brasov, 9 noiembrie – Sibiu, 10 noiembrie – Targul Mures.

Lord Of The Dance a avut prima reprezentatie in 1996, iar un an mai tarziu, spectacolul lor era urmarit in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar. Dansatorul si coregraful Michael Flatley a fost cel care a creat acest . In scurt timp, acesta a devenit unul dintre cele mai apreciate spectacole din istoria divertismentului, aflandu-se in acest moment in al 14-lea an de turneu.

Supranumiti “minune a lumii moderne”, irlandezii de la Lord Of The Dance au fost urmariti de-a lungul timpului de milioane de …Festivaluri şi Concursuri de Dans

Ianuarie

Februarie

Martie
Campionatul National de 10 dansuri – Cupa Reflex  
Concursul Dance World Cup (Bucuresti)
Concurs de dans ESDU DANCESTAR Romanian Open (Bucuresti)
Concurs naţional de muzică şi dans „Ritmurile copilăriei” (Suceava)
Concurs naţional de dans „Flori pentru mama” (Focsani)

Aprilie
Festivalul internaţional de muzică şi dans „Ghiocelul de argint” (Arad)

Mai
Festivalul National de Dans “Elegance 20″ (Iasi)
Festivalul ,,Lumea Dansului” ( Bihor )
Festival internaţional de artă coregrafică „Eurodans” (Valenii de Munte)
Concurs naţional de dans „Copilărie în ritm de dans” (Baicoi)
Concurs naţional de dans „Meridianele Dansului” (Onesti)
Festival naţional de muzică, dans, artă plastică „Generaţia Mileniului III” (Bucuresti)
Festival naţional de gimnastica si dans „Măiastră” (Targu Jiu)
Festival internaţional de gimnastică şi dans „Cupa Baraoltului” (Baraolt)
Festival naţional de gimnastică şi dans ‘Mică floare, mică stea” (Botosani)
Festival naţional de muzică şi dans „Moineşteanca” (Moinesti)

Iunie
Concursul International de Dans Sportiv (Brasov)
Concursul National de Dans “Taramul Copilariei” ( Botosani )
Concurs naţional de dans „Fantezii de vară” (Barlad)
Festival internaţional de Gimnastică şi dans „Prietenia” (Vaslui)
Concurs naţional de gimnastică aerobică „Aerogym”(Arad)
Festival naţional de dans modern „Ritm, Dans, Fantezie” (Targu Mures)
Concurs naţional de muzică-dans modern „Stelele Olteniei” (Slatina )
Concurs naţional de dans „Oltenia dansează” (Craiova)
Concurs naţional de dans „Steluţele dansului” (Ramnicu Sarat)
Festival de muzică şi dans „La poalele Hăşmaşului” (Balan)

Iulie
Festivalul National DANS ROMANIA OPEN Trofeul Romaniei
Festival naţional de muzică şi dans „Batca ” ( Valcea – Dragasani )

August

Septembrie

Octombrie
Festivalul de dans contemporan: eXplore dance festival (Bucuresti)

Noiembrie
Festivalul de Dans Exotic Dreams ( Sibiu )
Concursul National de Dans Sportiv Cupa “Daniel Nechita” (Galati)
Concursul de Dans Sportiv “Cupa Mystic” (Resita)
Festivalul National de Dans Sportiv (Suceava)
Concursul National de Dans Cupa Hobby Dance  (Bucuresti)
Concurs internaţional de dans modern „Corviniana” (Hunedoara)

DecembrieGeneralităţi dans

Dansul este un mijloc artistic de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de mișcări ritmice, variate și expresive ale corpului, executate în ritmul muzicii, având caracter religios, de artă sau de divertisment.

Istoric

Originile dansului coincid cu începuturile comunităților omenești, având funcții rituale (mistice, războinice), de invocare a forțelor divine, pentru reușita la vânătoare, confruntări tribale etc. La unele popoare, caracterul ritual s-a păstrat, decantat și abstractizat, până în zilele noastre.

În Grecia antică, dansul făcea parte dintre disciplinele fundamentale ale educației, considerat eficient pentru sădirea, menținerea și întărirea sentimentelor de solidaritate socială. În acest scop, se practicau dansuri războinice (pirice), pacifice (emelii), de cules al viilor (epilenice) etc.

În Roma antică, exista dansul ritual saltatio, cu funcții invocatoare, dar acesta a degenerat odată cu decăderea Imperiului Roman.

În Evul Mediu, în ciuda tendinței clerului de a menține funcția religioasă a dansului, influențele laice a devenit din ce în ce mai puternice, accentuându-se în sec. 13, când în practica socială s-au genuri diverse de dans (denumite chorea, charola, carole, danse, estampie, ductia, pastourelle ș.a.), ca o expresie simplă și puternică a dragostei de viață a poporului.

Renașterea a adâncit acest proces. Pașii simpli din dansurile vechi s-au dezvoltat, s-aucombină, gesturile și mișcările s-au individualizat. Au apărut forme noi și s-au creat succesiuni tipice, în care un dans lent, binar, era urmat de altul rapid, ternar. În felul acesta, a luat naștere suita, care consta din în patru părți fixe: allemanda, couranta, sarabanda și giga. În vremea lui Johann Sebastian Bach, suita se executa independent și a jucat un rol important în dezvoltarea muzicii instrumentale. Pe lângă cele patru dansuri de bază, au început să fie incluse și altele – boureé, gavota, musette, polacca, menuetul (foarte important, devenind parte constitutivă a simfoniei), ciacona, passacaglia (variațiuni pe o temă ostinato, cu rol determinant în unele forme muzicale).

Spre sfârșitul sec. 18, din Viena s-a răspândit valsul, un dans derivat din Ländler. În aceeași perioadă, au început să se impună și dansuri ale altor popoare, ca mazurca, polca, boleroul, jota, fandango, ceardașul ș.a. care au pătruns în toate mediile sociale, având rol de seamă în constituirea și afirmarea școlilor naționale.

La hotarul dintre sec. 19 și 20, s-au răspândit dansuri de origine americană, precum tango, samba, habanera, charlestonul, foxtrotul etc., care poartă amprenta muzicii de jazz, influențând creația unor compozitori moderni.

Dansul în România

Poporul român are dansuri de o deosebită bogăție și varietate, care se execută individual, sau în grup (perechi, linie, cerc), diferind de la regiune la regiune. Caracteristică este practica folosirii ca suport muzical a unor melodii diverse pentru unul și același dans, ca și executarea pe aceeași melodie a mai multor dansuri.
Căluşarii, dans prezentat la Târgul din Leipzig, 1954

Cele mai răspândite sunt hora, sârba, învârtita, călușul și multe altele, cu tendința de generalizare datorită activităților artistice de amatori și, îndeosebi, a televiziunii.

În creația muzicală românească, dansurile populare au fost utilizate mai întâi în aranjamente, rapsodii instrumentale, apoi au stat la baza unor prelucrări mai complexe, mergând până la invenții melodico-ritmice sugerate de structurile tipice.

Dansul românesc a pătruns nu numai în muzica de balet a lui Mihail Jora, Paul Constantinescu, Zeno Vancea ș.a., ci și în creația corală, camerală și simfonică a lui George Enescu, M. Jora, Mihail Andricu, Marțian Negrea, P. Constantinescu, Theodor Rogalski ș.a.

CC-BY-SA-3.0

 

 

Unesco adsum Asociatia arhetip cultural Alumnii Iulia Hasdeu Dacia Felix ATPL AUR Camera Deputatilor
FioreBlu Romania in dispora Scoala de teatru Si ro Spirit romanesc Fond
Romainia in lume DFana Ardea romanii din cehia
Sociological american ateliere educative Arcadia

msc-org.ro CopyRight © | All Rights Reserved Web Design | Creare Site Web | Creare Magazin Online - IT eXclusiv
Sitemap: [ FESTIVALURI NOI ] [ PLATĂ ONLINE ] [ CERCET. ŞTIINŢIF. ] [ F.PERFECTĂ/IMPERFECTĂ ] [ MEMBRU ] [ 2% ] [ GOLDEN TEAM ] [ PLATĂ ONLINE ] [ CONTACT ] [ HOME ]